Z koreańską technologią to bym uważał, też miałem brać co od nich ale po tym co się już w swoim fachu naoglądałem to podziękowałem szybko. Ostatnio miałem do czynienia z I40 kombi - niby wypas, trendy i jazzy ale ogólnie kiepsko to wszystko wygląda, plastik fantastik. Może i kuszą bajerami i lepszą ceną ale pod względem wykończenia i kosztów to tylko na pierwszy look jest ok. A co do upustów to chyba coś się kiepsko starają w tym Poznaniu, bo ja na start dostałem - 7k pln.
Zakup Octawii III jakieś alternatywy ?
Zwiń
X
-
U mnie w rodzinie są 2 Kia Ceed 1.6 benz. Obie sporo ponad 100 tys przebiegu. Użytkowane bez sentymentu, przegląd gdy trzeba i żadnego pieszczenia. Jedna ma 5 druga 6 lat. Awarii 0, słownie Zero. To nie taka zła ta technika...Zamieszczone przez TrancerZ koreańską technologią to bym uważał, też miałem brać co od nich ale po tym co się już w swoim fachu naoglądałem to podziękowałem szybko. .Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
TomaszW, popytaj forumowych dealerów na pewno coś lepszego zaproponują. Ja zapytałem Danielcio i polecam
A i u mnie też były ściemy sprzedawcy lokalnego o upustach centrali itp. Chcieli mi dać super upust 2% od siebie i 2% ("siłą wyrwali z Poznania" :evil: ). Daniel postawił poprzeczkę wysoko i sam byłem zdziwiony na plus oczywiście :szeroki_usmiech
Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSTomaszW, popytaj forumowych dealerów na pewno coś lepszego zaproponują. Ja zapytałem Danielcio i polecam
A i u mnie też były ściemy sprzedawcy lokalnego o upustach centrali itp. Chcieli mi dać super upust 2% od siebie i 2% ("siłą wyrwali z Poznania" :evil: ). Daniel postawił poprzeczkę wysoko i sam byłem zdziwiony na plus oczywiście :szeroki_usmiech
Fakt, oferty Danielcio robią różnicę.
Komentarz
-
-
Do Danielcio odezwę się tuż przed zakupem. Na razie nie będę mu zawracał głowyZamieszczone przez trasat23Zamieszczone przez SSTomaszW, popytaj forumowych dealerów na pewno coś lepszego zaproponują. Ja zapytałem Danielcio i polecam
Fakt, oferty Danielcio robią różnicę.
Niestety polityka cenowa Skody się zmienia. Teraz już nie ma upustu 6900 na kombi a jest tylko 1000 (na liftback 1900). Kombi za dobrze się sprzedaje i oni o tym wiedzą. Pytanie czy na tym się nie przejadą. Akcja z kratką dobiegła końca dlatego czekam do czerwca na nowe cenniki i zmianę modelową na 2015. Zobaczymy czy zmiany silników na EURO 6 pojawią się jak ktoś wspominał w innym poście i jak one wpłyną na cenę auta.
Komentarz
-
-
Jako alternatywę dla o3 kombi zawsze brałem pod uwagę golfa7 variant.
Przeglądając konfigurator vw, zauważyłem, że jest tam w wersji comfortline silnik 1,4 tsi 122 km.
1. Czy to ten sam co w o3 tylko z mniejszą mocą?
2. Czy po gwarancji wystarczy zrobić program, żeby podnieść jego moc do 140 km i nie martwić się o pozostałe komponenty?
3. Czy możecie polecić jakieś forum golfa, przeglądałem kilka i nie wiem które jest tak kompetentne jak to nasze.
Komentarz
-
-
jak testowalem leona to akurat do jazd byl wtedy tylko 1.4 122km. Sprzedawca zapewniał ze moc ta sama co wcześniej ale jest pasek. Czy mowil prawde to nie wiemZamieszczone przez nikolakisCzyli ten na łańcuchu?Zamieszczone przez greg505nikolakis, to jest stary typ silnika, ten sam co wystepowal w O2
Ciężko mi uwierzyć, że w g7 zostawili silnik o zawodnej konstrukcji.
Komentarz
-
-
Też planuje zakup i o tym myślałem ale pytanie kiedy dokładnie ten nowy rok modelowy wchodzi i czy mówimy o początku czerwca czy raczej końcu?Zamieszczone przez TomaszW... czekam do czerwca na nowe cenniki i zmianę modelową na 2015. Zobaczymy czy zmiany silników na EURO 6 pojawią się jak ktoś wspominał w innym poście i jak one wpłyną na cenę auta.
Komentarz
-
-
To nie jest stary typ silnika, tylko też jeden z gamy EA211.Zamieszczone przez greg505nikolakis, to jest stary typ silnika, ten sam co wystepowal w O2
Od wersji 140KM różni się jednak m.in. turbo.Czarna perła O2 FL:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593
Komentarz
-
-
Dziękuję za informację.Zamieszczone przez zielarzlolTo nie jest stary typ silnika, tylko też jeden z gamy EA211.Zamieszczone przez greg505nikolakis, to jest stary typ silnika, ten sam co wystepowal w O2
Od wersji 140KM różni się jednak m.in. turbo.
Poszperałem w internecie i wszędzie piszą, że ten silnik jest już na pasku.
Szkoda, że różnią się hardwarem.
Komentarz
-
-
Potwierdzam. Auta od 22 tygodnia to rok modelowy 2015.Zamieszczone przez TomaszWPodobno w 22 tygodniu roku.Zamieszczone przez grzeskTeż planuje zakup i o tym myślałem ale pytanie kiedy dokładnie ten nowy rok modelowy wchodzi i czy mówimy o początku czerwca czy raczej końcu?Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Też jestem ciekawy, jak to będzie. Zamówiłem 15.04.2014r. mam potwierdzenie, że będzie produkowany jako model 2015 w 24 tygodniu i że wyposażenie i cena nie ulegnie zmianie ponieważ została wygenerowana oferta i spisane zamówienie. Czas pokaże.
Zamówiona Octavia 3 1.4 TSI w. Elegance + kilka gadżetów
Komentarz
-
-
wedlug mnie to cena tragiczna. Nowa z tego rocznika zamawiana w takiej konfiguracji to wedlug cennika 74300 - jak dobrze poszukasz to znajdziesz oferte gdzie dostaniesz okolo 10% rabatu na to czyli wyjdzie jakies 66900. A smaochod bedzie z 2014 a nie 2013.Zamieszczone przez RogerroHej,
chce zweryfikowac czy moja oferta jest dobra... dostalem oferte na skode octavie 2013
Samochod z salonu - wyprzedaz rocznika
Octavia 2013 Ambition Kombi
1.2 TSI 105KM
Pakiet Amazing
koło zapasowe
braz topaz
za 68500
to dobra cena?
Komentarz
-
-
Cena wyjsciowa 73650 + pakiet 2450 + kolo 400 + lakier 1950 = 78450 lub 750zl wiecej za 6 biegowego
1000zl rabatu jest od ceny cennikowej od reki.
Ja obstawiam jakies 6-7% rabatu to daje 72tys. 10% jak bedzie to jest super, ale to tylko Ambition i za wiele dodatkow nie ma.
Tak wiec zaproponowana cena, jest raczej slaba biorac pod uwage ze to stary rocznik, na ktory pewnie od reki importer dawal z 5tys rabatu + to co diler mogl dac normalnie :twisted: Jedyny plus to fakt, ze auto jest od reki, a nie za 2-9 miesiecy 8)
Komentarz
-

Komentarz